30.9.2014

Pelko

Minä pelkään.

Pelkään, etten pääse mukaan. Mukaan tarkalleen ottaen mihin? Sitä en osaa sanoa itsekään.

Ehkäpä pelkään, että jään tähän. Ikään kuin pysähtyneeseen tilaan.

5 kommenttia:

  1. Anonyymi10/03/2014

    Sama täällä. Pelkään, että jään paikalleni ja muut (samalla alalla olevat kaverini) menevät eteenpäin, enkä tule saavuttamaan heitä. Alani kehittyy mutta minä en.

    -Annika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hyvä huomio tuo kehittymiskysymys. Erinomainen suorastaan!

      Vaikka olenkin pohdiskellut, miten hyödyttömänä opinnoissani kerryttämät tiedot nyt vellovat jossakin aivojeni ullakolla, en kuitenkaan erikoistunut opinnoissani mihinkään sellaiseen, jossa pitäisi erityisesti niin sanotusti ylläpitää tietoja ja taitoja kehityksen mukana pysyäkseni.

      Huomiosi on kuitenkin äärimmäisen tärkeä työttömiä koskevien tilastosiivoustalkoiden valossa. Vaikka sinut ohjattaisiin kolmeenkymmeneen eri työpaikkaan 9 euron kulukorvausta vastaan, ne paikat eivät auta sinua työllistymään alalle, jota varten olet vuosia opiskellut, jos työpaikat ovat mitä sattuu.

      Poista
    2. Anonyymi12/06/2014

      Miten niin "9 euron kulukorvauksen" työpaikat eivät auta sinua työllistymään omalle alallesi? Jos menisit noihin 9e orjahommiin voisi tapahtua pieni ihme ja sinut otettaisiin palkkatöihin, joista voit sitten vuosien varrella yletä lähemmäs omaa alaasi. Itse olin ensin logistiikan alalla, ja päädyin IT-alalle. Jos olisin opiskeluideni alusta lähtien vain tuijottanut IT-paikkoja, tuskin olisin tänään IT-alan ammattilainen. Miksi? No ehkä siksi, että nykyinen työnantajani huomasi, että olen painanut osa-aikatöissä logistiikan alalla koko opiskeluideni ajan eli minussa on ainesta myös vaativimpiin IT-alan hommiin. Opiskelin siis kuitenkin "IT-alaa". Monet luokkatoverini olivat niin ikään orjahommissa myyjinä, varastossa ja yksi miespuolinen luokkalaiseni oli jopa lastentarhanhoitaja, mutta on nykyään joku Sales Manger!

      Ei siis kannata olla ylimielinen työpaikkojen suhteen varsinkaan näinä aikoina.

      Poista
    3. Totta. Ihmekin voisi tapahtua. Tartut kuitenkin kovin kärkkäästi ja jäykästi viestini väärään osaan tässä asiayhteydessä. Keskityin viestissäni siihen, miten taitojen ylläpitäminen on oleellista joidenkin ihmisten kohdalla ja väärin osoitetut 9 euron työt eivät välttämättä auta näitä työttömiä. Jos olisin opiskellut puvustajaksi, mutta minut pistetään 9 euron päiville navettahommiin, en kokisi navetassa työskentelyn auttavan minua työllistymään puvustajaksi, vaikka tilan isäntä minut palkkaisikin "ihan oikeaksi" työntekijäksi.

      En tiedä kenelle viestisi osoitit kyseenalaistaessasi 9 euron päivien validiteetin työllistää 9 euron päiviä työskentelevän, mutta ainakaan minä en ole väittänyt, että 9 euron päivät eivät auttaisi minua. Toki rohkenen epäillä navettahommien avittavan minua työllistymään osaamisalalleni.

      Poista
    4. Anonyymi12/13/2014

      Hei Maria.

      Vastaan yleensäkin viesteihin tarkoituksella vähän kärkkäästi ja
      välillä vähän asian vierestäkin, jotta saisin herätettyä ihmisissä ajatuksia.
      Tarkoitukseni ei ole loukata, vaan kannustaa ajattelemaan vähän laatikon ulkopuoleltakin.

      Tietenkään puvustajaksi unelmoivan ei kannata mennä navettahommiin sen takia, että todennäköisyys puvustajaksi päätymiseen nousisi. Kuitenkin esim. vastavalmistuneelle työttömälle agrologille navettahommat voisivat toimia ponnahduslautana parempaan maatalaousalan työhön tulevaisuudessa.

      Jos taas ihannetyösi olisi sellainen, jossa istut 8h päivässä tietokoneen ääressä, kannattaa ennakkoluulottomasti hakea lähes kaikkiin työpositioihin, joissa istutaan ainakin osa päivästä tietokoneen ääressä. Tämä oli se asia, mitä yritin sanoa. Ei pidä olla turhan ronkeli, eikä ajatella musta-valkoisesti/lyhytnäköisesti varsinkaan oman työuran alussa näinä vaikeina talouden aikona. Beggars can't be choosers.

      Poista