1.10.2014

Muka-avoimien paikkojen juhlaa

Kiitos mielenkiinnostasi etuuskäsittelijä -tehtävää kohtaan. 

---

Päätösperustelut: 

Henkilö Etunimi Sukunimi on etuuskäsittelijän työssä ollessaan osoittanut --

NO TOTTA H...!
*lisää kärttyistä jupinaa*

Kun muka-avoimetkin paikat tulee pistää julkiseen hakuun, olisi kerrassaan hienoa, että kaikissa niissä olisi kuitenkin niin itsestäänselviä merkkejä jo valmiiksi valitusta työntekijästä, että sitä voisi itse keskittyä aidosti avoimien työpaikkojen hakemiseen. Vaikka no, on sekin jo melko itsestäänselvä merkki, että työntekijää haetaan vaikkapa valtion organisaatioon. Silti löydän itseni haluamasta uskoa mahdollisuuksiini ja sen seuraavan työhakemuksen voimaan vetää minut työelämään.

Äsh.

8 kommenttia:

  1. Anonyymi10/01/2014

    Kiitos, kun pidät tätä blogia. On lohduttavaa huomata, että joku kuukin kamppailee samojen juttujen kanssa eli matalikot yms. ovat tuttuja. Itse tuskailen myös tuon saman asian kanssa eli harmittaa käyttää omaa energiaa työpaikkaan, joka on jo periaatteessa täytetty. Olin tässä jokin aika sitten työhaastattelussa, jossa kyseltiin kaikki henkilökohtaisetkin asiat perinpohjaisesti. Valintapäätöksentultua löysin tiedon, etyä ko henkilö oli hoitanut virkaa jo jonkin aikaa. Eniten harmitti se, että minusta oli imetty kaikkea turhaakin tietoa, kun valinta oli jo tehty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kun luet ja kommentoit. Matalikkoni pisti minut epäilemään tätä bloginkin kirjoittamista. Ajatusten puuroutuessa työnhaun tuloksettomuuden tyrskyissä tämä blogi tuntui jotenkin... poisheitettävältä, kunnes heti kuitenkin muistin, että tämä ei olekaan ihan yhdentekevää kirjoittamista, toisin kuin miltä työhakemusten kirjoittaminen tällä hetkellä tuntuu. Blogi siis pysyy.

      Olen itsekin ollut (aikoinani vuosia sitten) haastatteluissa, joissa kysyttiin yllättävän henkilökohtaisia kysymyksiä, ja sitten olen oikeuteni olla vastaamatta sellaisiin kysymyksiin pois viskaten vastannut vaikka mihin... Miksi? Ehkä pelosta, että jossen vastaa, se saattaa maksaa työpaikan. On ikävää löytää itsestäni haastattelutilanteessa sellainen epätoivoinen ja tahdoton ja oikeuksistaan luopuva lammas, joka on valmis paljastamaan vaikka mitä.

      Myötätuulta työpaikan löytymisen puolesta!

      Poista
    2. Anonyymi10/02/2014

      Kiitos, myötätuulta todellakin tarvitaan :). Työpaikan löytymistä odotellessa on mukava, kun saa lukea muiden työttömien ajatuksia. Itse saan näistä ihan hirmuisesti vertaistukea. Näitä työttömyyttä käsitteleviä blogeja toivoisi olevan jopa enempi ja myös jokin järkevämpi/aktiivisempi keskustelupalsta kuin suomi24 olisi kiva. Itse olen ollut vasta kaksi kuukautta työtön, joten ei saisi vielä liikoja valitella, mutta olen huomannut, että työttömäksi jäätyäni en ole enää päässyt lainkaan työhaastatteluihin, toisinkuin vielä töissä ollessani. Kyllä tässä kahdessa kuukaudessa on itsetunto pudonnut pohjalukemiin, ettei tosiaan tulisi kuuloonkaan, että uskaltaisin olla vastaamatta haastattelukysymyksiin, vaikka tiedänkin oikeuteni. Huomasin myös sellaisen jutun, etten uskaltanut kysyä hakemani työpaikan palkkaa, kun ajattelin senkin huonontavan mahdollisuuksiani. Enää tosin sillä palkallakaan ei ole niin väliä, vaikka luulisi olevan, kun on kuitenkin vuosia opiskellut ja työkokemustakin löytyy. Nim. Lammas :)

      Poista
    3. Minä päädyin työttömyyttä käsittelevien blogien maailmaan vähän kuin pylly puuhun edellä mennen. En ollut koskaan työttömyyteni alkuaikana edes miettinyt etsiväni, mitä sanottavaa muilla työttömillä saattaisi työttömyydestään olla, ja oman bloginkin perustaminen oli satunnainen päähänpisto.

      Työtön luuseri oli ensimmäinen itsekin työttömyydestä bloggaava blogini kommentoija, ja hänen blogissaan vierailun jälkeen kiinnostuin etsimään samankaltaisia blogeja lisää. Ja tässäpä sitä ollaan, seuraamassa läjää työttömyyttä käsitteleviä blogeja!

      Entäpä jos perustaisit itsekin blogin? Ajatusten esille kirjoittaminen auttaa ihan jokaista. Ja mikä tärkeintä, olisit yksi kirjoittaja lisää muuttamaan tietämättömyydestä johtuvaa tapaa nähdä työttömät ennen kaikkea homogeenisena massana.

      Poista
  2. Älä missään nimessä viskaa pois hyvin kirjoitettua blogiasi! Huomasitko muuten, että sinäkin sait osasi kiitoksista eräässä kommentissa blogissani?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kappas :) Tässä väkisinkin hämmentyy kaikkien kiitosten ja kehujen vuoksi.

      Poista
  3. Anonyymi10/02/2014

    Nämä työttömyysblogit ovat todellakin ainoita paikkoja internetin syövereissä missä on aitoa ja järkevää ajatusten ja kokemusten vaihtoa työttömyydestä. Kiitos teille, jotka näitä kirjoittavat! t. työttömyyden kanssa painiskeleva diplomi-insinööri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut! On ollut hienoa löytää useita ajatuksella kirjoitettuja työttömyyttä käsitteleviä blogeja ja vielä hienompaa on ollut huomata, että ajatuksella kirjoitetut tekstit synnyttävät ajatuksella kirjoitettuja kommentteja ja hyvää keskustelua.

      Poista