16.10.2014

Työpaja, pehmeä lasku työelämään

Työpajassa puuhailun kautta onnistuneesti työelämään!, julisti jälleen yksi työpajauutinen. Liikuntaa, käsitöitä ja valokuvausta työttömille nuorille.

Työpaja kuulosti oikein mukavalta. Melkein kuin vanhalta kunnon lasten kesäleiriltä. Erotuksena tosin, että laulun ja leikin loputtua ei mennä takaisin ainoastaan kotiin vaan lisäksi työelämään. (As if.) Työpajan hyväntahtoinen tarkoitus kun on edistää työllistymistä. Kunpa työpajan ainoa tarkoitus olisikin vilpitön halu ohjata ajelehtivat nuoret palkkatöihin.

Raha.

Olen tahtomattani kyyninen. En näe parhaimmallakaan tahdolla, miten työpaja tasoittaisi tietä työttömien nuorten työelämään siirtymisessä, kun palkkatöitä ei nyt vain riitä kaikille palkkatyötä haluaville. Vai koetetaanko tässä aktivoida työttömiä palkattomaan työelämään?

Valokuvatkoon, juoskoon, jumpatkoon ja pujotelkoon puuhelmiä villalankaan vaikka maailman tappiin asti, mutta minä en näe tuota(kaan) työpajaa edes kovana laskuna palkkatyöelämään. Tämän hetken palkkatöitä tarjoavien työnantajien kiinnostus lisätyövoiman palkkaamiseen tuskin lisääntyy työttömien lisääntyneen sorminäppäryyden tai juoksukestävyyden ansiosta.

Mutta hei! Kunta ainakin välttyy sakoilta!

Ja ne tilastot! Nätimmät tilastot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti