10.9.2014

Hyvä meininki!

Kaverini kannusti minua muuttamaan tyyliäni työnhaussa. Ei ainoastaan perusturvallista, asiallista ja vakavasti otettavaa linjaa, vaan lisäksi jotain muuta. Räjähtävän energisen positiivisuuden kautta lähestymistä. Työhakemuksesta tulisi huokua aito hyvä meininki ja myönteisyys! Hei, mulla on oikeasti hyvä meno ja paljon energiaa, ja säteilen hyvää mieltä ympärilleni mihin ikinä iloisesti tanssahtelen! Super!

Perimmäisin hankaluus piilee siinä, että oma intoni ja hyvä energia työnhakua koskien painuivat omille teilleen yöttömän yön auringon mukana. Ja motivaatio lähti samaa matkaa. Mikä minua motivoisi panostamaan hakemuksiini uudella, energisellä ja myönteisellä otteella, kun ainoat vastaukset, joita niitäkin tulee harvakseltaan, ovat niitä ei-kiitoksia?

Tällä hetkellä hakemuksen kirjoittaminen jo sinällään on melkoinen suoritus kuukausia jatkuneen torjunnan johdosta kehittyneen motivaatiopuutteen vuoksi. Olen huomannut hakemusten kirjoittamisen hankaloituneen, sillä en kykene tsemppaamaan itseäni enää alkuaikojen tapaan. En halua motivaatiopuutteen paistavan läpi hakemuksesta, ja siksi kirjoittamisprosessi onkin vaikeutunut melkoisesti. Kiinnostus erinomaisten hakemusten kirjoittamiseen on nollassa, sillä minusta tuntuu, että vastaanottajan kiinnostus niiden lukemiseen on nollassa niin ikään.

6 kommenttia:

  1. Sinä hyvin todennäköisesti tulet kuulumaan niihin, jotka vasta työttömyysaiheisen blogin aloitettuaan äkkiä työllistyvätkin ja lopettavat sitten bloginsa. Heitä on ollut vuosien varrella aika monta. Hyvää meininkiä hakemusten kirjoittamiseen jatkossakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten odotan tähtien olevan joku kaunis kerta niin oikeassa asennossa, että työllistyisin äkkiä!

      " -- ja lopettavat sitten bloginsa." Työttömyysblogin kirjoittamiselta taitaa mennä pohja, jos ei ole työtön. Ulkomailla asumiseen keskittyvien blogienikin kirjoittamiselta meni pohja aina Suomeen palattuani ;)

      Poista
  2. Vähän sama vika Rahikaisella. Edellisen hakemukseni aloitin mukaräväkästi "Taidan olla henkilö jota etsitte" sen iänikuisen Pyydän tulla huomioon otetuksi -litanian sijaan. En sitten tainnutkaan olla? Ainakaan vielä ei ole kuulunut mitään siltä(kään) suunnalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haluaisin päästä lukemaan julkisesti haussa olleeseen tehtävään tulleita työhakemuksia, sillä haluaisin nähdä, millaisiin kielellisiin suorituksiin työnhakijat venyvät tänä päivänä koettaessaan erottautua sadoista muista!

      Poista
  3. Anonyymi9/10/2014

    Terveiset pian yhteiskuntatieteen maisteriksi (jes!) valmistuvalta lukijalta. Itse asun Ruotsissa ja aion hakea töitä kaikista Pohjoismaista, mutta silti hirvittää, että löytyykö mistään mitään. No, en vaivu synkkyyteen vielä ja ethän vaivu sinäkään. Luin yhdessä ministeriössä harjoittelua tehdessäni siellä töissä olevien virkamiesten hakemuksia (löysin ne jostain kovalevyn uumenista ja oli pakko kurkistaa) ja täytyy kyllä sanoa, että aika moni niistä oli ilmaisultaan... No.. Aika heppoisia. Että näköjään sitä pääsee valtion virkamieheksi, vaikkei osaisikaan yhdyssanoja.

    Mutta tsemppiä sinulle työnhakuun, jään seurailemaan blogia ja toivon, että se saa onnellisen lopun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollapa siinä asemassa tai sellaisen verkoston ytimessä, että yhdyssanavirheet tai muulla tavoin heppoiset kirjoituslahjat työhakemuksessa eivät tekisi hallaa, ha!

      Kiitos tsempeistä! Toivon sinulle hurjasti myötätuulta työnhaussasi!

      Poista