3.12.2014

Tauottomuus

Ennen työnhakutaukoani tasaiseen tahtiin lähettämiini hakemuksiin vastaillaan yhä takautuvasti takaisin. Se perimmäinen syy tauolle, kieltävien kiitosten loppuminen, toteutuu vasta joskus lähitulevaisuudessa, mutta silloin olen jo mitä todennäköisimmin jatkanut hakemusten lähettelyä ja alkanut odottaa tuoreimpia kieltäviä kiitoksia.

Viime viikolla sain ilmoituksen, että valinta ei tällä kertaa kohdistunut minuun. Kas kas! Eilen sain samasta paikasta toisen viestin, jossa kiiteltiin ja pahoiteltiin ja kannustettiin hakemaan yksikön paikkoja vastaisuudessakin. Sama sisältö kuin ensimmäisessäkin viestissä, mutta vähän eri sanoin. Kyllä minä uskon kerrastakin!

Viime viikolla sain myös viestin, jossa ilmoitettiin, että vuotta 2015 koskevien talousarvion yhteydessä tehtyjen linjausten vuoksi haetun tehtävän hoitamiseen ei enää ollutkaan rahaa. Rekrytointiprosessi oli keskeytetty, mutta sama paikka tulisi hakuun joskus myöhemmin. Vainiin.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi12/05/2014

    Tsemppiä! Työnhaku on raastavaa puuhaa, mutta todennäköisyydet ovat puolellasi. Itse olen tuplatutkinnon suorittanut entinen työtön. Oma virheeni oli hankkia liikaa kansainvälistä työkokemusta heti työurani alkuun. Tästä syystä en enää kelpaa Suomen työmarkkinoille muihin kuin kansainvälisiin tehtäviin. Kiitokset hyvän blogin kirjoittamisesta. Mielenkiinnosta kysyisin onko sinullakin vastaavaa tilannetta, että olet hankkinut ulkomailta oman alasi työkokemusta jo noin urasi alkuvaiheessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä!
      Työkokemukseni ulkomailta ei ole ollut koulutustani vastaavaa. Monipuolista kylläkin.

      Olen ennenkin lukenut hämmentyneenä tästä kuviosta, että olisi suorastaan virhe kerryttää työkokemusta ulkomailta, sillä sen jälkeen työnantajat karsastavat sinua Suomessa. Miksi?!
      Miksi työkokemus ulkomailta antaisi syyn olla kutsumatta työnhakijaa haastatteluun?

      Poista