26.11.2014

Tauko

Olen päättänyt pitää taukoa töiden etsimisestä. Jokainen ei tuntuu tällä hetkellä niin musertavan pahalta, että en halua saada yhtään eitä lisää ainakaan hetkeen. En pysty nyt käsittelemään kieltäviä kiitoksia ilman kyynelten silmiin kihoamista. Minusta on tullut noin yleisestikin hirveä pillittäjä.

Olen jo jonkin aikaa lähetellyt työhakemuksia kuin itse itseäni tietoisesti satuttaen. Kuin joka kerran lähetä-painiketta painaessani osaisin odottaa, että kohta taas sattuu. Ja paljon.

Viimeinenkin napakymppi näyttää menneen jälleen jollekin toiselle. Hakuaika umpeutui, mutta sieltäpä ei tullut edes kieltävää kiitosta. Aihetta itkemiselle siinäkin.

5 kommenttia:

  1. Anonyymi11/28/2014

    Kannattaa pitää taukoa välillä ja keskittyä jonkun muun asian tekemiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En olisi koskaan uskonut, että tauon pitäminen olisi itse asiassa näin vaikeaa. Vaikka en nyt etsi ja hae töitä, en ottanut huomioon töiden hakemisen ajattelemista. Ajattelen töiden hakua edelleen päivittäin.

      Hah, kuulostaa kuin addiktin vieroitushoidolta!

      Poista
  2. Anonyymi11/29/2014

    Pitää tosiaan keksiä jotakin muuta tekemistä. Kun keskittyy tekemään jotain pienimuotoista projektia, niin ajatukset pysyy aika hyvin siinä ja tuntuu vaihteeks, että saa aikaseks jotakin konkreettista. Välillä täytyy välttää uutistenkin lukemista, kun siellä ei ole kuin uusia YT-neuvotteluita.

    VastaaPoista
  3. Kun elää välitilassa on aika vaikea irtautua siitä tauolle, koska mieleltään sitä on eräänlaisella tauolla koko ajan. Miten siis päästä taukotilasta tauolle. Samankaltaisesti miettii koira omaa häntää jahdatessaan; tuossa se on aivan hampaiden ulottuvilla, vaan kun ei yletä...

    Jatkuva hakemusten lähettäminen alkoi minusta jossain vaiheessa tuntua masokismilta. Tunsin jo ennakkoon sieltä tulevan jälleen yhden "ei"-vastauksen, mutta silti jokin sai minut lähettämään hakemuksen ihan vain vahvistaakseni oman hypoteesini. Tuosta ei voi vetää muuta johtopäätöstä kuin, että alitajuntani haluaa minun satuttavan itseäni jatkamalla työn hakemista. Tästä onkin pakko miettiä olenko itsetuhoinen kun näin toimin? Jos kysyn työvoimaviranomaiselta tai keneltä muulta tahansa niin en. Jos kysyn terveydenhuoltoalan ammattilaiselta niin en. Jos erehdyn kertomaan päätelmieni kulun niin silloin vasta saatetaan miettiä ettei kaveri ole ihan kunnossa. Minusta taas on aivan luonnollista pohtia asioita, syy-seuraus-suhteita ja muita mielenkiintoisia &-kiinnottomia asioita, joita päivittäisessä elämässä kohtaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, miten voisi ottaa tauosta taukoa erityisesti kun tietää, että tauon ottaminen ei ainakaan lyhennä välitilan kestoa. Pakko siis kohta palata tauolta. Kunhan olettaa jaksavansa ottaa taas hiljaisuutta ja eitä vastaan.

      Poista