12.2.2015

Vaalivalinnat

Kohta taas voin piirtää ison numeron ympyrän sisälle. Olen äänestänyt äänioikeutettunaoloaikanani lähes kaikissa vaaleissa. Kerran myös ulkomailta käsin suurlähetystössä. Oi kuulkaa presidenttiehdokkaan numeron piirtäminen ulkomaisen suurlähetystön äänestyskopissa tuntui suurelta. Kuin se minun yksi ääni olisi paljon enemmän kuin yksi ääni, tulihan se kuitenkin ihan ulkomailta asti. Heh.

Politiikkaa seuratessa olen ollut kiinnostunut aina erityisesti siitä, miten eri puolueiden linjat konkretisoituvat puolueiden ohjelmissa ja puheissa. Nimenomaan puheissa, ei teoissa. Sillä ne teot, no... puheet nyt ovat vain paljon mielenkiintoisempia seurata, sillä niissä ei tietenkään tarvitse kohdata todellisuutta.

200 000 uutta työpaikkaa seuraavien kymmenen vuoden aikana? Kahden prosentin vuotuista kasvua? Suomi on täynnä loistoa ja menestystä jos vain sanoo niin.

Suomi sukeltaa, mutta puolueilla on onneksi ihmelääke ja supervoimat nostaa sukeltava Suomi takaisin pinnalle. Heti vaalien jälkeen! Työttömyys kasvaa ja sosiaaliset ongelmat lisääntyvät, mutta puolueilla on onneksi ihmelääke ja supervoimat, joiden avulla rakentaa puitteita, joiden ansiosta sitten Suomen asukkaat pysyvät jaloillaan ja voivat rakentaa omaa elämäänsä. Heti vaalien jälkeen.

Eduskuntavaalit tulevat ja menevät ja loistava ja upea Suomi täynnä menestystarinoita ja onnea jää jälleen kerran odottamaan seuraavia eduskuntavaaleja.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi2/12/2015

    Hankala etuuskunnassa on motivoitua neljän vuoden pätkätyöhön kilpailukyvyttömällä, kansamme kyvykkäitä sortavalla ja halveeravalla "palkalla". ;-)

    VastaaPoista