19.2.2015

Passien ja kurssien luvattu maa

Erilaisten passien ja todistusten olemassaolo on korostunut entisestään nyt hakiessani kesätöitä. Hygieniapassi, anniskelupassi, työturvallisuuskortti, terveystodistus, turvallisuusselvitys ja niin edelleen ja niin edelleen. Niin sanotusti joka paikassa vaadittavan hygieniapassin rinnalle on näyttänyt nousseen työturvallisuuskortti ja turvallisuusselvitystenkin perään kysellään enemmän kuin olisin odottanut.

Olen hakenut nyt samankaltaisia kesätöitä, joiden parissa olen työskennellyt ulkomailla. Muissa maissa passeja ja todistuksia ei ole vaadittu, mutta oi täällä Suomessa sitten vaaditaan muidenkin maiden edestä. Lähetän hakemuksia joka tapauksessa, ilman vaadittuja todistuksia ja passeja. Korostaen, että olen jo työskennellyt vastaavissa tehtävissä. Se tosin taitaa olla turhaa. Miksi työnantaja ottaisi passittoman ja maksaisi passin suorituksen, kun ovista ja ikkunoista tunkee passillisiakin.

4 kommenttia:

  1. Anonyymi2/19/2015

    Kiitos blogista!
    Olen itse työtön luonnontieteilijä ja seuraan innokkaasti työttömyysblogiskeneä. Suoritin hiljattain hygieniapassin, joka lienee passeista helpoin suorittaa. Passista ei ole ollut apua.

    Olen havainnut kesätyöpaikkailmoituksissa, että usein tähdennetään, että hakijan tulee olla opiskelija tai jopa suoraan mainitaan, että valmistuneiden hakemuksia ei oteta huomioon. Työttömiä ei kesätöihin haluta, enkä toisaalta haluaisi viedä vähiä kesätöitä nuorilta joilla on vielä mahdollisuus kiinnittyä työelämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kommentistasi!
      Minullakin on hygieniapassi. Se onkin sitten ainoa niistä kaikista, mitä ikinä työnantajat keksivätkin pyytää.

      Ymmärrän kyllä täysin, että kesätyöhakemuksissa on alettu korostaa, että työt on tarkoitettu opiskelijoille... hyppään sovinnolla kyseisten ilmoitusten yli. Ovi on kiinni eikä sitä enää auki saa.

      Poista
  2. Itseltäni löytyy EA1, työturvallisuuskortti, tulityökortti ja kansainvälinen meri vhf-radiopuhelimen käyttölupakirja. Ajattelin, että trukkikortti voisi olla hyvä suorittaa, jos haluaisin päästä alalleni eli varastoon duuniin. Trukkikortin jos haluaa suorittaa työvoimakoulutuksena niin tarvitsee työnantajalta kirjallisen todistuksen siitä, että kortin suoritettuaan saa yrityksestä töitä. Tässä nyt on vähän muna vai kana-asetelma meneillään...Yritä nyt parantaa valmiuksia päästä töihin kun ensin pitäisi olla tae työpaikasta saadaksesi kouluttautumalla parannettua mahdollisuuksiasi työllistyä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luinkin jossain yhteydessä tuosta sitoutumisvelvollisuudesta. Tuollaisenkin painostamisen seurauksena vain työtön on kärsivä osapuoli. Ylläri.

      Poista