23.2.2015

Kesken loppuvat tunnit

Sopii hyvin opiskelijalle! Hyvä työ lisäansioita haluavalle!

Työntekijöitä tarvitaan, muttei täydeksi päiväksi. Ei aina edes joka päiväksi. Ei välttämättä edes joka viikoksikaan.

Availen työpaikkailmoituksia yhä useammin vain sulkeakseni ne heti. Löydän itseni hämmästymästä yhä useammin siitä, miten moneen kokoaikaisena työnä pitämääni työhön tarvitaan työntekijää enää vain pariksi hassuksi tunniksi päivässä tai viikossa. En minä halua työskennellä 2-3 päivänä viikossa. En minä halua tehdä töitä 0-15 työtuntia viikossa.

Kyllä töitä tekevälle löytyy. Jep jep. 0-15 tunniksi viikossa. Hurraa!

2 kommenttia:

  1. Pääasiassa samoja asioita ihmettelen. Mielelläni itsekin lähtisin täysipäiväisiin töihin, mutta pidentynyt työttömyys on saanut minut epäilemaan kykyäni sopeutua 8h/pv työskentelyyn kun piakkoin on viisi vuotta ollut syrjässä. Osa-aika työt voisivat sopia pehmeänä laskuna tulevaisuuden täysipäiväisyyteen.

    Toistaiseksi esteeksi on noussut asian byrokratian puoli. Ei kovin paljoa innosta lähteä töihin vain huomatakseen, että jokaisen pätkän jälkeen joudut pomppimaan työkkärin ja kelan väliä saadaksesti asianmukaiset tuet, puhumattakaan niiden tukihakemusten käsittelyajoista. Sama koskee opiskelun aloittamista. Tässä maassa vain ei tunnu joustoja löytyvän jos haluaisi itseään kehittää:

    hyvä esimerkki aktiivisuuden kannustamattomuudesta:

    http://joonahallikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185481-avoin-amk-te-toimisto-tyoton-nuori

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi2/24/2015

      Muutaman kurssin opiskelu avoimessa ei pitäisi kyllä kuulua TE-toimistolle mitenkään. Niistä joutuu maksamaan itse, ei saa mitään opiskelijaetuuksia ja eikä niiden perusteella voi töistä kieltäytyä. TE-toimisto kyllä laittaa tuet poikki yli kuukaudeksi käsitelläkseen onko 4 tuntia iltaluentoja sivutoimista.

      Kansalaisopistolla saa vastaavasti opiskella niin paljon kuin haluaa, koska siitä ei saa opintopisteitä. Eikä ammattikirjojen lukemisestakaan kai vielä lähetetä selvityspyyntöjä. Käynyt mielessä, että voisi omatoimisesti opiskella kurssien sisältöjä ja käydä töiden ohessa tulevaisuudessa vain yliopistolla tenttimässä kurssit.

      Poista