10.3.2015

Mykistyminen

Suomalaisten työelämäasenteita mitanneen EVA:n arvo- ja asennetutkimuksen tulostaulukkoa tarkasteltaessa voisi joku enempiä miettimättä vaikka luulla, että työttömät ovat työttömiä syystäkin: niille ei kelpaa mikä tahansa työ. Piste. Kun niin tuo taulukko näyttää!

Tuo taulukko... sosioekonomisen aseman ja minkä tahansa työn vastaanottamisvalmiuden välinen korrelaatio on aika hyytävää tarkasteltavaa. Vai on se niin, että herra iso herra todella ottaisi vastaan mitä tahansa työtä, jos vaihtoehtona on työttömyys? Ihan todellako? No okei okei, kyllähän minä ymmärrän miksi herra iso herra vastaa näin työtöntä useammin. Koska hän ei ole saattanut kohdata tämänhetkisten työmarkkinoiden tilaa. Miksi olisikaan...  (Aihetta sivuten - Ylen uutinen työmarkkinoiden köyhtymisestä ja laadullisesta heikentymisestä, kas tässä.)

Silmäilin raportin kiinnostuneena raportissa esitetyistä, tulostaulukkoa koskevista syy-seuraus-suhteista. Eihän tuota tulostaulukkoa voida jättää purkamatta asianmukaisesti osiin. Eihän?

EVAn Arvo- ja asennetutkimus 2015: Suomalaisten työelämäasenteet

Ah, miten valloittavan arvolatautunutta, veikkaamiseen sortuvaa ja inhimillisyyttä väheksyvää analyysiä! Hyvää työtä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti