26.1.2015

Työntekijäpula

Hesarin tämänpäiväinen eri aloja koskevaa työvoimapulaa ja ylitarjontaa kartoittava juttu kertoi, että "Pulaa on myös esimerkiksi puhelinmyyjistä."

Niin että mitä? Kuka on pulassa, kun ei ole puhelinmyyjiä? Mitä siitä seuraa, että puhelinmyyjistä on pulaa?

Pitkä huokaus.

5 kommenttia:

  1. Luin jutun, olipas outo luettelo niin ammattien kuin hakijamäärienkin puolesta. Kaikkiin paikkoihin joihin olen hakenut on ollut järjestään 200-300 hakijaa. Eipä taida ihmisten työpaikkahaut olla läheskään noin tarkkarajaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luettelo oli kuin kirsikka kakun päällä korostamassa jutun huonoutta.

      Poista
  2. Anonyymi1/26/2015

    26.01.2015 YLE: "Ammattimuurareista pian huutava pula – nuoria ei ala kiinnosta"

    13.05.2011 MOT: "Hullun halvat muurarit"

    Rakennusalan raskaampia töitä, joita ei ole ollut tapana tehdä terveenä eläkeikään asti. Eiköhän kohta saada taas lukea ahkerista virolaisista, jotka eivät pidä sairaslomia ja tekee työtkin puolella palkalla. Jää yrittäjäkin voitolle, kun ei tarvitse välittää turhista kustannuksista esimerkiksi työterveydestä tai työttömyysturvasta.

    Useampikin kirjoitus on tullut vastaan aiheesta, että nykyinen työvoimapula on ennemminkin halpatyövoimapula monella alalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Syy-seuraus-suhde on täysin odotettu.

      Poista
  3. Anonyymi1/26/2015

    Päivän hesarin uutisen luettelosta selviää myös, että valokuvaajilla tai toimittajilla on parempi työllisyystilanne kuin muurareilla. Samasta luettelosta selviää myös, että on huutava pula mainosten jakajista yms. Työttömiä muurareita olisi 1032 hakemassa 31 avointa paikkaa keskimäärin.

    Olettaen, että tällä hesarin jutulla oli edes viihdearvoa.

    VastaaPoista