11.1.2015

Kykenemätön kuluttamaan

Uutiset toistelevat, että kaupan ala kärsii. Pitäisi ostaa enemmän! Tuotteita ja palveluita. Kaikkea! Lisää!

Työttömien osuus kuluttamaan kykenemättömien joukossa kasvaa tasaisesti, mutta tämä kuitenkin listataan harvoin heikkoa myyntiä koskevien syiden joukossa. Sää, mikä mainio syy kaupankäynnin kompastelulle! Lämmin syksy ― syysvaatteet jäivät rekkeihin. Talven myöhästyminen ― talvivaatteetkaan eivät ole päätyneet kassalle asti. Niin, kyllä se on tuo oikutteleva ilmasto, mikä saa ihmiset kuluttamaan vaisummin. Jännä...

Ihmetelkää te kauppiaat huonoa myyntiänne samalla kun minä ihmettelen, miten saisin rahani riittämään uuteen pyykinpesukoneeseen sekä tarvitsemiini ruoka-aineisiin saman kuun aikana.

9 kommenttia:

  1. Anonyymi1/11/2015

    Vähätuloiset on kai hyviä kuluttajia, kun kaikki rahat menee kauppoihin ja asumiseen.

    VastaaPoista
  2. Onko taloyhtiössä pesutupaa? Jos ei ole ja kone on pakko hankkia, niin voisit kokeilla hakea täydentävää toimeentulotukea sossusta. Itse hain äskettäin vuokratakuun maksamiseen täydentävää toimeentulotukea ja sain. Kahden sivun mittaisen selvityksen kirjoitin ja monta liitettä laitoin hakemuksen mukaan, mutta kyllä kannatti. Muuten en olisi pystynyt muuttamaan, koska työttömyyskorvauksesta ei takuuvuokria säästellä. Ja kuitenkin oli pakko muuttaa halvempaan asuntoon, koska humpsahdin työmarkkinatuelle ja tulot pienenivät entisestään. Elämä on ihanaa! Ei käynyt opintoja aloittaessani pienessä mielessäkään, että valmistuttuani olisin työtön ja kinuaisin rahaa sossun luukulla. Tsaidadaidadaa. Kun elämässä kaiken menettää, silloin vapaus on ainut mikä käteen jää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taloyhtiössä on pesutupa. Siispä jatkan korteni kantamista kuluttamattomuuden kekoon.

      Poista
  3. Nythän on kaikenlainen "kotoilu" ja "kirppistely" muodikasta, Harmi vaan, että ne menettävät hohtonsa siinä vaiheessa, kun muuta vaihtoehtoa "kuluttamiseen" ei enää ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulun itse kierrätyskuluttajaporukkaan, joten materialistiseen kuluttamiseen ei ole tullut suurtakaan muutosta. Suurin muutos on tapahtunut kaikenlaisen muun kuluttamisen kohdalla.

      Poista
  4. Nyt olis mahdollisuus laittaa tarina julkisuuteen:

    http://yle.fi/uutiset/sata_vai_kaksisataa__montako_tyohakemusta_olet_lahettanyt_turhaan_ilmoittaudu_silminnakijalle/7731346

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu bongasinkin jutun tänä aamuna!

      Poista
  5. Toimittaja oli kiinnostunut minusta...Mun puolesta voisi joku muukin antaa kasvot tälle turhauttavalle sirkukselle, nimeltä työnhaku.

    @Jakojäännös: Osut kyllä naulan kantaan. Ituhippeily on toki valintana muodikasta, mutta kuluttamattomuus ja muu "ekoilu" ei mieltä lämmitä kun sitä ei ole tietoisesti valinnut. Eräällä tavalla työttömyys on kasvattanut minua positiivisesti, sillä enää en yritä löytää sisältöä elämääni ostelemalla kaikkea turhaa roinaa. Merkitys on ollut pakko löytää muusta tekemisestä. Tai no vielä se on vähän hakusessa kun vieläkin erehtyy ajattelemaan ihmisarvon mittarina duunia,,,

    VastaaPoista